Ορθοδοντική με νάρθηκεςΟρθοδοντική με νάρθηκες

Πάρης Μαραγκός

Χειρουργός Οδοντίατρος

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Παναγιώτης Μαραγκός, DDS

Χειρουργός Οδοντίατρος

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Comenius

 

Ηλιουπόλεως 4 - Νίκαια

Τηλ. 2104919276

Κιν. 6946446477

Κιν. 6985745068

 

 Ορθοδοντική Ενηλίκων

 

*Φωτογραφία από περιστατικό του ιατρείου μας.*Φωτογραφία από περιστατικό του ιατρείου μας.

     Οι διάφανοι ορθοδοντικοί νάρθηκες αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ισιώνουν τα δόντια τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μεταμορφώσει τη ζωή τους με τους αφαιρούμενους, σχεδόν αόρατους νάρθηκες. 

     Προσαρμοσμένοι για να μετακινούν τα δόντια σας λίγο-λίγο, κάθε μικρή μετατόπιση σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο νέο σας βελτιωμένο χαμόγελο αποτελεσματικά, απαλά και με ακρίβεια.  

    Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη θεραπεία ενηλίκων και επιτρέπουν την ευθυγράμμιση των δοντιών σας με έναν ομαλό τρόπο. Αντί για σιδεράκια θα φορέσετε ένα βιοσυμβατό νάρθηκα ρητίνης, σχεδόν απαρατήρητο από το περιβάλλον σας. Ο νάρθηκας μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί εύκολα ανά πάσα στιγμή.

    Ο οδοντίατρός σας θα κατασκευάσει ξεχωριστά για εσάς τον νάρθηκα σας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο νάρθηκας θα αντικαθίσταται αρκετές φορές, διασφαλίζοντας ότι κάθε φορά θα προσαρμόζεται στην ατομική σας πρόοδο και ότι τα δόντια σας θα διορθώνονται ομαλά βήμα προς βήμα.*Φωτογραφία από περιστατικό του ιατρείου μας.*Φωτογραφία από περιστατικό του ιατρείου μας.

 

    Ένας εξαιρετικά άνετος τρόπος ευθυγράμμισης των δοντιών σας και δημιουργίας ενός υπέροχου χαμόγελου.

                                             

 Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις:

 

Τι χρειάζεται για να ξεκινήσω τη θεραπεία με νάρθηκες;

Για να ξεκινήσετε τη θεραπεία με νάρθηκες (aligners) αρχικά χρειάζεται μία λεπτομερής κλινική εξέταση από τον οδοντίατρο σας, φωτογραφίες της στοματικής σας κοιλότητας, πανοραμική ακτινογραφία και συμπληρωματικά κεφαλομετρική ακτινογραφία.

 

Μπορώ να ξέρω από πριν ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας;

Κατά την πρώτη επίσκεψή σας στον οδοντίατρο θα ληφθούν αποτυπώματα, τα οποία θα επεξεργαστούν ηλεκτρονικά δίνοντάς μας την τελική εικόνα του στόματός σας πριν καν ξεκινήσει η θεραπεία.

 

Μετά το τέλος της θεραπείας που θα είναι ίσια τα δόντια μου, θα πρέπει να φοράω κάτι για διατήρηση του αποτελέσματος;

Μετά το πέρας της ορθοδοντικής θεραπείας με τους ορθοδοντικούς νάρθηκες, είναι απαραίτητο οι ασθενείς να φορούν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έναν συγκρατητικό νάρθηκα ώστε να διατηρήσουν τη νέα θέση των δοντιών τους. Εναλλακτικά, υπάρχει η λύση της μόνιμης συγκράτησης, με σύρμα ακινητοποίησης εσωτερικά των δοντιών.

 

Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία, ώστε να αποκτήσω ίσια δόντια χωρίς σιδεράκια ;

Η θεραπεία ποικίλει ανάλογα με την περίπτωση του εκάστοτε ασθενή, αλλά ο μέσος όρος είναι 4 – 6 μήνες. 

Κατά την διάρκεια της θεραπείας θα χρειαστεί να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας κάθε 2 περίπου εβδομάδες. 

Για να λειτουργήσει η θεραπεία με τους αόρατους νάρθηκες θα πρέπει να τους φοράτε  18 – 20 ώρες ημερησίως.

 

Πως μπορώ να ξέρω αν είναι η κατάλληλη μέθοδος για εμένα;

Ο οδοντίατρός σας έπειτα από κλινική και ακτινογραφική εξέταση (πανοραμική δοντιών) θα διαπιστώσει εάν είναι εφικτή η ορθοδοντική θεραπεία για τη δική σας περίπτωση. Επίσης, θα ληφθούν αποτυπώματα τα οποία μέσω της 3D υπολογιστικής τεχνολογίας θα επεξεργαστούν ηλεκτρονικά δίνοντάς μας την τελική εικόνα του αποτελέσματός σας πριν ξεκινήσετε την ορθοδοντική θεραπεία.

 

Πως γίνεται να ισιώνουν τα δόντια με τους νάρθηκες (aligners);

Χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις της 3D υπολογιστικής τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις οδηγίες του οδοντιάτρου, δημιουργούνται από εξειδικευμένο συνεργάτη μας μια σειρά ναρθήκων (aligners) οι οποίοι ασκούν ελεγχόμενες δυνάμεις στα δόντια σας και τα μετακινούν. Κάθε νέος νάρθηκας είναι λίγο διαφορετικός από τον προηγούμενο, μετακινώντας τα δόντια σας σταδιακά στην τελική επιθυμητή θέση.

 

Πως μπορώ να καθαρίσω τους νάρθηκες;

Οι ορθοδοντικοί νάρθηκες αφαιρούνται εύκολα και γρήγορα και μπορούν να καθαριστούν με οδοντόκρεμα και χλιαρό νερό.

 

Πόσο συχνά χρειάζεται να φοράω τους νάρθηκες (aligners);

Η ορθοδοντική θεραπεία χωρίς σιδεράκια είναι αποτελεσματική όταν οι νάρθηκες εφαρμόζονται 18 – 20 ώρες ημερησίως. Ουσιαστικά τους αφαιρείτε όταν τρώτε και όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας.

 

Έχω κάνει παλαιότερα ορθοδοντική θεραπεία και τα δόντια μου στράβωσαν ξανά. Μπορώ να κάνω ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια με την μέθοδο των aligners;

Φυσικά και είναι εφικτό οι νάρθηκες (aligners) να διορθώσουν την μετατόπιση των δοντιών που έγινε μετά την αφαίρεση των brackets.

 

Το κάπνισμα επηρεάζει τη θεραπεία με νάρθηκες;

Ουσιαστικά δεν επηρεάζει την πορεία της θεραπείας. Υπάρχει όμως πιθανότητα η νικοτίνη να αποχρωματίσει τους νάρθηκες. Επειδή όμως αντικαθίστανται κάθε 2 περίπου εβδομάδες και καθαρίζονται καθημερινά, δεν εντοπίζεται ιδιαίτερο πρόβλημα.

 

Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της ορθοδοντικής χωρίς σιδεράκια;

Συνοπτικά μπορούμε να πούμε πως :

  • Κανείς δεν μπορεί να δει ότι φοράτε αυτούς τους αόρατους νάρθηκες.
  • Αφαιρούνται εύκολα και γρήγορα όταν υπάρχει κάποια επαγγελματική, κοινωνική ή προσωπική σας συνάντηση.
  • Η θεραπεία είναι απολύτως ανώδυνη.
  • Δεν επιβαρύνουν καθόλου τη στοματική υγιεινή του ασθενή καθώς δεν προκαλούν κανέναν ερεθισμό στα ούλα, αφαιρούνται και καθαρίζονται εύκολα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Το κάπνισμα δεν επηρεάζει την έκβαση της θεραπείας.
  • Δεν προκαλούν καμία δυσκολία στην ομιλία (εκτός των πρώτων 2 ημερών, μέχρι να προσαρμοστεί η γλώσσα).
  • Είναι η ιδανική λύση για ενήλικες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα όμορφο χαμόγελο, αλλά δεν θέλουν να φορέσουν σιδεράκια.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?